Меню

Абед па раскладзе. У Валожыне пачастуюць па-хатняму

Обед Воложин
Фото: Дарья Костюкевич

Працяглая вандроўка па Валожынскім раёне прыспешвала ў пошуку месца для пачастунку. Таму адразу пасля ўезду ў райцэнтр увагу прыцягнула таблічка «комплексныя абеды». Яшчэ большай зручнасцю стала стаянка адразу за самой кавярняй. Сам аднапавярховы будынак з дошак і металічным дахам спачатку выклікаў сумненні калегі.

Унутры, як у тэатры, мы знайшлі некалькі зручных вешалак, а таксама прыбіральню з вадкім мылам і сушылкай для рук.

Обед Воложин

Пасля гэтага ўдалося растапіць першасную прахалоднасць нашага стаўлення да страўні, хоць вада ў кране была толькі халоднай. Цэннікі таксама апынуліся прымальнымі, як і меню. Найбольш надзённым для здарожаных у халоднае надвор’е журналістаў быў выбар гарачых супоў. У выніку спыніліся на фасолевым супе.

Обед Воложин

У цэлым стравы былі сапраўды хатнімі. Пасля спалучэння пюрэ і курынай адбіўной з грыбамі мне пашчасціла спыніцца на салаце з зялёнай агародніны і маянэзам. Урэшце, папрасіў цёплага ўзвару з садавіны. Мая калега распарадзілася сваім выбарам падобным чынам. Толькі ў якасці асноўнай стравы ўзяла гуляш са свініны, а ў якасці пітва — таматны сок. Урэшце, такая самая салата калегі была без маянэзу.

Обед Воложин

Пакуль чакалі прыгатавання ежы, хапіла часу, каб звярнуць увагу на прамысловы дызайн інтэр’ера.

Обед Воложин

Вялікую колькасць металу на столі маглі б упадабаць мужчыны, якія і прысутнічалі, мабыць, ад самай 11-й гадзіны, калі пачынае працу кавярня. Але для больш хатняй атмасферы на сценах не ставала драўляных дошак замест пластыка. Музыка са смарт-тэлевізара была прыглушанай і не назаляла. Пры гэтым адсутнічаў агульны доступ да сеціва праз вайфай, такі ўлюбёны сярод падлеткаў у хуткіх страўнях.

Обед Воложин

Праз хвіліну-другую думкі спыніліся на тым, што стосы сурвэтак стаялі на ўсіх сталах, акрамя абранага намі. Аднак данесці гэтую думку да афіцыянткі мы не паспелі, бо тыя сурвэткі прынеслі разам з супам. Яго падалі менш як праз 10 хвілін, адразу пасля салаты.

Обед Воложин

Своечасова парадавалі і асноўнымі стравамі. Што да галоўнага, то смак прыгатаванай ежы быў на вышыні. Было нават складана вызначыць, што выклікала найбольшае захапленне: ці то цёплы суп адразу з дарогі, ці кураціна з грыбамі. Калега таксама была ўсцешаная гуляшом і якасцю пюрэ з сапраўднай бульбы.

Адзіную заўвагу выклікала чаканне напою. Тое было выклікана ўзніклай на касе чаргой, якая адцягнула афіцыянтку ад нашага заказу. Адразу пасля напаміну яна адарвалася ад іншых абавязкаў і падала таматны сок маёй калезе. Аднак і тут яе чакала расчараванне, бо той апынуўся не дастаткова густым. Мой жа ўзвар з садавіны, прыгатаваны на месцы, можна было параўнаць паводле дарэчнасці толькі з супам. Перад выхадам на прахалодную вуліцу складана прыдумаць лепшы пачастунак. Што да канчатковага рахунка, то той падаўся нам цалкам прымальным: 13,30 і 10,30 рублёў за абед для мяне і маёй калегі адпаведна.

Вынікі агляду паводле 10-бальнай шкалы:

* цэны — 9 балаў;

* інтэр’ер і ахайнасць — 7 балаў;

* смак — 9 балаў.

Подписывайтесь на наши соцсети, чтобы узнать первыми обо всем, что происходит в Беларуси и мире: Telegram Instagram | ВК TikTok OK Дзен

Лента новостей
Загрузить ещё
Информационное агентство «Минская правда»
ул. Б. Хмельницкого, д. 10А Минск Республика Беларусь 220013
Phone: +375 (44) 551-02-59 Phone: +375 (17) 311-16-59